Oldalak

2011. május 8., vasárnap

Narancs torta


 Hát igen meg jött a gyümölcs torta szezon,Egyik barátunknak a nagyobbik fiának szülinapjára készült határozót elképzelése volt a tortával kapcsolatba.Elmondta hogy hogy kell neki.Úgy nézet ki hogy sikerült az elképzelését teljesítenem. 8 tojásos sima piskótából készült és narancs krém volt benne.
Narancs krém

Hozzávalók

  • 4 narancs
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár tejszín
  • 75g cukor
  • 3ek étkezési keményítő
  • 2-4cl narancs likőr(de ez elmaradhat)

Elkészítés


A narancsokat préseljük ki, én tettem bele darabokat is, a levüket pedig szűrjük le. KB. 300ml narancs levet egy habverő segítségével kavarjunk el 2 tojás sárgájával, 75g cukorral és 3ek étkezési keményítővel. Ezt a keveréket állandó kavargatás mellett forraljuk fel. Ha felforrt, hagyjuk lehűlni, illetve, néha kavargassuk meg.
A tejszínt  verjük fel nagyon kemény habbá. Ezt a tejszín habot 2-4cl narancs likőrrel együtt kavarjuk el alaposan a narancs sűrítménnyel, míg egy homogén masszát nem kapunk.

Nincsenek megjegyzések: