Oldalak

2011. szeptember 27., kedd

Kocsi torta

A tortát egy srácnak készíttettem,csokis piskóta csoki krémmel.

A tortát krém díszítésél kérték,így hát a megszokott módomon csillag kinyomó csővel díszíttettem és persze krémmel.

Mimi én ezt a tejszínhabot használomEgy cukrász ismerősöm ajánlta ,nagyon jó minőségű,nem száraz ,mert általában ha felvered a tejszínt száraz lesz,ez jó zsíros, én nem teszek bele semmi fixálóport.Általában kívül dekorálásra használom.5 éve foglalkozok evvel a díszítéssel de még soha semmi bajom nem volt vele,igaz 1max2 órával azelőtt díszítem ki mielőtt elviszik a tortát.A tejszínen 5 nyelven ír rajta  többek közt magyarul is ,én úgy hiszem ott is meglehet kapni.Ha valami nem érthető kérdezzél.

7 megjegyzés:

Mimi írta...

Szia! Nagyon jól mennek Neked ezek a pöttyözött torták :) Milyen tejszínhabot használsz, teszel bele valami fixálót hogy ilyen tartós marad a tejszaned? Nekem is lenne ilyen tortám, de félek hogy elfolyik a tejszín rajta...

marisz57 írta...

Ügyes vagy ehhez a fajta díszítéshez is!

Mimi írta...

Köszönöm szépen! Ismerem ezt a terméket, használtam már párszor. Elég drága és nehéz a beszerzése, de akkor lehet kérek megint, és ezzel oldom meg a díszítést!

Mimi írta...

Szia! Lenne még egy kérdésem, megfordult a fejemben mi lenne ha vajkrémmel díszítenm a tortát... láttam Te is sok esetben pöttyözöl vajkrémmel. Tudnál esetleg egy receptet adni hozzá? Köszönöm :Mimi

Rozsika írta...

A vajjal való diszités esetén 1 az 1 arányhoz (pl 10 dkg vaj 10 dkg porcukor) használom .A vajat jól kihabósitód és utána belekanalazod a porcukrot, ez sokkal jobb mind a tejszín,főkép ha színezed,mert nem kell túl sok szint rakni bele mert nagyon hamar beszínesedik.A tejszínt nagyon nehéz színezni.A probléma csak az vele hogy a habzsákba mindig keveset rakjál ,mert a kezed melegétől hanem felolvad .

Biró Anikó írta...

hol lehet ilyen tejszinhabot vasarolni? nem ismeros nekem..:-s

Rozsika írta...

Nekem a férjem szokta hozni Aradról de lehet kapni Kolozsváron is.Csak nagy menyiségbe kapható.