Oldalak

2011. április 20., szerda

Sajtos – sonkás –tejfölös csiga




Hozzávalók a tésztához: 0.50 kg liszt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 csipet só, 2.5 dkg élesztő, 1 dl tej, kevés cukor (amiben az élesztőt felfuttatjuk), 7.5 dkg margarin.
A töltelékhez: 1 kis pohár tejföl, ízlés szerint zúzott fokhagyma - ezt bele lehet tenni egyből a tejfölbe,  kb  15  dkg  sonka  (le lehet reszelni nagy lyukú reszelőn, de lehet vékony csíkokra is vágni ) ,  kb.  15 - 20 dkg sajt.

                
Elkészítése:  A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem. 2 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd két ujjnyi vastagra szeletelem. A sütő papíros tepsibe fektetem, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 15- 18 perc alatt megsütöm.

3 megjegyzés:

Ditta írta...

Nagyon finom lehet Rózsika!Aranyos vagy hogy megemlítettél:-)

Mummy írta...

Biztos nagyon finom! Mentettem a receptet! Most járok először nálad... hihetetlen mennyi szép tortát készítesz! Mostantól sokat jövök, majd... kíváncsian várom a folytatást! :))

rozsika írta...

Köszönöm,már 4 éve probálok tortákat alkotni,kivánságok szerint,mikor hogy sikerül.