Oldalak

2011. április 25., hétfő

Amandina torta

Hozzávalók
  • 8 tojás fehérje
  • 6 tojás sárgája
  • 150 gramm cukrot
  • 4 kanál napraforgó olaj
  • 5 kanál forró víz
  • 11 kanál búza liszt
  • 1 kanál sütőpor keverve  egy fél citrom levéve
  • 7 kanál kakaó

  • Krém
  • 2 tojás sárgája
  • 100 g Porcukkor
  • 4 kanál kakaó
  • 1 kanál méz
  • 4 kanál tej
  • 200 g vaj
  • 1 kanál rum lényeges
  •  
  • Hozzávalók a szirup:
  • 400 g víz
  • 100 g cukrot
  • 2 kanál capuccino por
  • 1 kanál rum lényeges
  •   A hozzávalókat forraljuk pár percig lassú tűzön. Miután a szirup kész hozzáadjuk a rumot .

  •  Hozzávalók a máz:
  • 100 gramm sötét csokoládé
  • 40 g vaj
  • 30 gramm friss tejszín
  • 2 kanál méz
  •  Vágjuk a piskótát két rétegben. Öntsük a felét a szirupnak  az alsó rétegre, és adjuk hozzá a tölteléket. Add hozzá a második réteget ,tetejére öntsük a maradék szirupot  és azután a mázzal megkenjük ,a hűtőbe legalább 2 óra dermesztjük.


2 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon jól néz ki! Amíg otthon laktam a szüleimmel , ha cukrászdából vettem sütit, szinte mindig ezt választottam!
Biztosan nagyon finom is!!!

Rozsika írta...

Igen nagyon finom érdemes kiprobálni.