Oldalak

2011. május 16., hétfő

Puncs torta


Egyik kedvenc tortám.Szülinapra készült

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evő kanál cukor
  • 8 evő kanál liszt
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg mazsola
  • 5 dkg kandírozott narancs héj (el is maradhat) Én ebbe narancs darabokat is raktam.
  • 10 dkg lekvár (barack,  eper, ribizli)
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl meggy
  • rum vagy rum aroma(én itt áfonya aromát használtam)
  • A tetejére:
  • 15dkg Porcukkor,10dkg vaj
  • meggy léből egy kevés

Elkészítés:

A tojásból piskótát készítünk.

Kivesszük, és 3 felé vágjuk.

A tölteléket egy edénybe öntjük és az egyik lap piskótát is belekockázzunk. Átkeverjük, hogy minden nedvességet beszívjon a piskóta.

Egy tálcára tesszük az alsó lapot, barack lekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, kézzel lenyomkodjuk, majd a teteje belső felét is lekenjük lekvárral, és rányomjuk a töltelékre. Kézzel az oldalát is megformázzuk, hogy lehetőleg sima legyen, alaposan lenyomkodjuk.

A cukrot kevés meggy lével elkeverjük  és a vajjal süti tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések: