Hozzávalók:
- A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evő kanál cukor
- 8 evő kanál liszt
- A töltelékhez:
- 15 dkg mazsola
- 5 dkg kandírozott narancs héj (el is maradhat) Én ebbe narancs darabokat is raktam.
- 10 dkg lekvár (barack, eper, ribizli)
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl meggy
- rum vagy rum aroma(én itt áfonya aromát használtam)
- A tetejére:
- 15dkg Porcukkor,10dkg vaj
- meggy léből egy kevés
Elkészítés:
A tojásból piskótát készítünk.Kivesszük, és 3 felé vágjuk.
A tölteléket egy edénybe öntjük és az egyik lap piskótát is belekockázzunk. Átkeverjük, hogy minden nedvességet beszívjon a piskóta.
Egy tálcára tesszük az alsó lapot, barack lekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, kézzel lenyomkodjuk, majd a teteje belső felét is lekenjük lekvárral, és rányomjuk a töltelékre. Kézzel az oldalát is megformázzuk, hogy lehetőleg sima legyen, alaposan lenyomkodjuk.
A cukrot kevés meggy lével elkeverjük és a vajjal süti tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése