Oldalak

2012. február 24., péntek

Farsangi fánk

-0,5kg liszt
-6tojás sárgája
-0,6dkg olvasztott vaj(vajjal lesz finomabb,puhább)
-5dkg porcukor
-4 dl tej
-1 evőkanál rum(én itt szoktam helyettesíteni áfonya likőrrel, de akkor nem lesz hó fehér a belseje)
-2 dkg élesztő
- egy csipet só
-1 citrom reszelt héja
-A sütéshez olaj

A tejbe megkeleszted az élesztőt és a többi hozzávalóhoz öntőd,jó hólyagosra kidolgozzuk.
  Meleg helyen kétszeresére kelesztjük kb. 40 percet.Átgyúrjuk megint és kelesztjük 20-25percet.Ekkor olajozót deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,fánkszaggatóval kiszaggatjuk,és betakarva ismét kelni hagyjuk,amíg kb. még egyszer olyan vastagságúra nő.A leeső tésztát újra összegyúrjuk, majd ismét kiszaggatjuk és hagyjuk megkelni.Az egyik oldalukat középen kissé benyomjuk, ezt a részt tesszük hamarabb a közepesen forró olajba, Amíg egyik oldala megpirul,addig fedő alatt sütjük. Szalvétára szedjük, vaníliás porcukorral meghintjük.

2012. február 23., csütörtök

Gyerek torták

Tom és Jerryt probáltam megvalósítani ezen a tortán ,sablont készíttettem és úgy rajzoltam meg Tom és Jerryt.A torta szimpla piskóta főzőt vaníliás krémmel.


 Batman torta.Egy kisfiúnak volt a kérése ez a torta, együtt kerestük a netten és egy ehhez hasonló torta volt ami tetszett.Én probáltam megvalósítani neki.A torta főzőt csokikrémmel volt megtöltve.
Autópálya torta(Verdák torta)Ilyen tortát már biztos láttatok, majdnem mindegyik blog társamnál már láttam,én most készíttetem először.

Pinokkió torta
Ez a torta is ugyan úgy készült mind a tom és jerry torta,sablont készíttetem és úgy rajzoltam le pinokkiót egy fondant lapra mert nem fondant bevonatú tortát kértek hanem krémest.A lapot rátettem a tetejére mintha ostya lap lett volna és körbe tejszínnel vontam be.

2012. február 20., hétfő

Adidas cipő torta

Legelső cipő formájú tortám.Nagyon sokat dolgoztam rajta , sok oldalt átnéztem ,hogy, hogy fogjak neki .A torta főzőt csokikrémmel volt megtöltve,fondantal burkolva.
 

2012. február 15., szerda

Szamár torta

Az elképzelésem szerint probáltam megvalósítani amennyire tudtam .Kivágtam az alap lapot és rétegeltem,piskóta-krém,piskóta-krém,míg elértem a test és a fej formáját,a maradékokból alakítottam ki a lábait, utána burkoltam fondantal.
 

 A torta diós piskóta vaníliás krémmel volt készítve.

2012. február 7., kedd

Síelős torta

Az anyukával mind gondolkoztunk, hogy milyen torta legyen a fia ez évi  tortája.Mivel itt most nagy a hó és én is szeretek síelni, megkérdeztem ,hogy a gyerek nem szeret síelni, hát kiderült, hogy nagyon szeret .Így hát jöttem az ötletel, hogy készítsünk egy síelő tortát .Az anyukának tetszett az ötletem és így megvalósítottam amennyire tudtam.A torta főzőt citromkrémmel volt töltve.

 
Hát el se telt sok idő jött egy másik anyuka meglátta a síelő tortát ,nagyon megörvendett neki és ö is ilyent rendel a kislányának,csak egy kicsit másképp készíttettem,hogy ne legyen egyforma.
 


2012. február 1., szerda

Hamupipőke

A torta mascarpone krémmel volt készítve.Magát a babát fondant-ból késztettem többé kevésbé elég nehezen.